Владимир Зеленский выступает в Верховной Раде с посланием, ПРЯМОЙ ЭФИР, текстовая трансляция

10:00, 1 декабря 2021
Президент Владимир Зеленский 1 декабря выступает в Верховной Раде с посланием о внутреннем и внешнем положении Украины, ПРЯМАЯ ТРАНСЛЯЦИЯ.
Владимир Зеленский выступает в Верховной Раде с посланием, ПРЯМОЙ ЭФИР, текстовая трансляция
Источник фото: slovoidilo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Владимир Зеленский 1 декабря выступает в Верховной Раде с ежегодным обращением о внутреннем и внешнем положении Украины.

Ранее Зеленский обратился к главе Верховной Рады Руслану Стефанчуку с предложением заслушать на пленарном заседании парламента обращение Президента о внутреннем и внешнем положении страны.

Прямую трансляцию ведет ПРАВО ТВ.

«Судово-юридична газета» веде текстову трансляцію заходу.


10:45 Зеленський закінчив промову тим, що не боїться прямого діалогу з Росією. А також наголосив про силу української армії.

«Без нашого війська ми не зможемо зупинити. Без прямих перемовин з Росією теж», - зауважив Президент.


10:38 Президент розповів про цифровізацію. «Україна стала першою державою у світі, яка запровадила цифровий паспорт громадянина. Наша мета – щоб 100% послуг можна було отримувати онлайн, без чиновників та корупції», - додав він.


10:33 Зеленський згадав про роботу Національного фонду досліджень – грантової підтримки науки. Додав, що було виділено на розробки 1 млрд грн.


10:31 Зеленський додав, що перший рейс цього національного перевізника відбудеться у 2025 році. До 2025 року буде повністю сформовано флот цієї компанії – не менше 20 суден.

Також він заявив про запуск 10 нових потягів «Інтерсіті+», 80 нових електричок та майже 500 спальних нових вагонів українського виробництва.

Президент додав, що побудовано 600 активних парків, 900 спортмайданчиків і 193 стадіони та 25 басейнів.


10:28 Президент заявив, що ціллю на наступні роки є будівництво 15 тис. км доріг.

Також він порушив тему авіаперельотів. «Ми створюємо українського національного авіаперевізника. Вперше за багато років перевізник зможе літати в нові регіональні аеропорти, які ми будуємо».


10:26 Зеленський анонсував законопроект про множинне громадянство. За його словами, це важливо для українців зі всього світу. Щоб діаспора відчувала себе людьми не просто українського походження, а українського громадянства.

Президент наголосив, що особлива критика «Великого будівництва» лунає від тих, які свого часу при владі не змогли зробити навіть маленького.


10:18 Президент України наголосив, що у порівнянні з 2019 роком бюджет на медицину збільшився удвічі. Також він анонсував реконструкцію 48-ми обласних багатопрофільних клінічних лікарень наступного року.

Також Президент планує у наступному році повністю закрити черги на квартири для всіх ветеранів війни на сході України.

Далі він заявив, що розпочинається будівництво воєнного заводу з виготовлення сучасних дронів.

Також було згадано і Кримську платформу: «У першому саміті взяли участь 36 країн-делегацій». Кримська платформа буде закріплена у резолюції Генасамблеї ООН. Зеленський заявив, що вперше з 2014-го року розроблена та ухвалена стратегія з деокупації та реінтеграції Криму.  А закон про корінні народи закріпив права і статут кримських татар.


10:16 Зеленський згадав про ухвалений закон 5600, який збільшує ренту за використання природних ресурсів України.

«Ми спрямуємо ці кошти на наших дітей. Тому до 10 грудня цього року я внесу законопроект про економічний паспорт українця. 

Відповідно до нього, плата за використання українських надр накопчуватиметься на персональних рахунках дітей – громадян України. По досягненню повноліття ці гроші можна буде використати для отримання освіти в Україні.

Також Президент наголосив, що в Україні збільшилася мінімальна зарплата. Зарплата лікарів за рік зросла вдвічі. Зеленський сподівається, що на наступному зверненні він так говоритиме про вчителів.


10:14 Зеленський заявив, що золотовалютні резерви зросли і сьогодні сягають 30 млрд доларів. Додав, що це є найвищим показником з 2013-го року.

Вперше в історії незалежної України ставка кредитів для малого та середнього бізнесів опустилася нижче 10%.

«Незабаром ми запускаємо програму "Українська мрія", за якою кожен громадянин України, який чесно сплачує податки, зможе отримати кредит за ставкою 5%», - заявив Президент.

Також він наголосив, що енергетична криза, обмеження в електропостачанні та значний ріст тарифів – це вперше не про Україну.


10:10 Зеленський нагадав, що вакцинальна кампанія починалася з 10 тисяч щеплень на день. Загалом нині зроблено 24 млн щеплень.

Далі Президент заявив, що хоче, щоб Україна асоціювалася не з коронавірусом, а зі словом «вперше».

«Попри глобальну пандемію та економічну кризу, ми стабілізували економічну ситуацію. У 2021 році розмір економіки України вперше досягне рекордного рівня за період незалежності. Перевищить 190 млрд доларів. Це більше, ніж у докризових 2008 та 2013 роках», - додав він.


10:08 Далі він заявив, що багато років не будували таку країну, де закон один для всіх і вирішує все, «а не один вирішує все, і для всіх це закон; де Конституція – це великий суспільний договір, а не маленький договірнічок. Де політики працюють на 100% громадян, а не на 20% ВВП одного громадянина».

Проте Зеленський додав, що така країна будується останні 2,5 роки.

«Два роки протидіємо COVID-19. Ми починали майже з нічим. І це правда». Президент заявив, що нині країна майже все має. Це лікарні, ліжка та найголовніше – вакцини.


10:05 Зеленський на початку повідомив, що рік тому починав своє послання з того, що його формат варто змінити.  «Окрім народних депутатів, звітувати перед людьми, які на 5 років найняли всіх нас на роботу. Це наші військові, їхні родини, наші лікарі, наші науковці, студентство, усі наші громадяни. З усіх регіонів України, включаючи наш Донбас і Крим», - додав він.

Зеленський наголосив, що цьогорічне послання символічне, адже 30 років відбувся референдум щодо незалежності України.

«30 років тому ми зробили великий крок, але не пішли далі. Здобули незалежну Україну, але так і не почали будувати незалежність. Незалежну від чужого впливу й інтересів», - заявив Президент.


Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/suduaна Youtube «Право ТВ», а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде