У Празі перед вікнами російського посольства з’явилась рука з манікюром у кольорах українського прапора: відео

11:20, 25 серпня 2022
Пальці складені латинською літерою V – за словами автора, вона символізує надію на перемогу України у війні.
У Празі перед вікнами російського посольства з’явилась рука з манікюром у кольорах українського прапора: відео
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Празі перед вікнами російського посольства постала рука з манікюром у колір українського прапора. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Так, у День незалежності України чеський художник Ян Словенчик на площі імені Бориса Нємцова навпроти посольства Росії у Празі встановив скульптуру у формі руки із манікюром у кольорах українського прапора. Пальці складені латинською літерою V – за словами художника, вона символізує надію на перемогу України у війні.

Наразі співробітники російського посольства символ Victory та кольори українського прапора можуть побачити з робочих кабінетів. Словник пояснює, що це рука української жінки, яка втратила чоловіка чи сина на сході України – там, де відбуваються інтенсивні бої.

«Цю руку можна інтерпретувати як символ ідей Вацлава Гавела та Вінстона Черчілля. Тільки якщо дивитися з вікон посольства Росії в Празі, з боку площі, цей символ набуває більш агресивного виразу. Символ перемоги – одночасно і крик (залишіть вже нарешті Україну в спокої), і свого роду protest song. Хотілося б, щоб скульптура простояла на своєму місці довше, але точно сказати, як довго це буде – неможливо. Вона – те мале, що ми можемо зробити, крім відправлення коштів чи організації допомоги, яка сьогодні здійснюється системно як державою, так і гуманітарними організаціями. Тому мені нічого не залишалося, як повернутися до мистецтва, до того, що я вмію. Я сподіваюся, що це допоможе. Особливо зараз, коли починає здаватися, що збройний конфлікт уже не так близький, адже він на сході, а ми тут, на заході... У нас період відпусток, і нам починає здаватися, що вже нічого не відбувається, що все закінчилося... Це жахливо. Мені це не подобається. Я всім довкола кажу, що війна триває, що вона не закінчилася, що все ще треба боротися за те, щоб настав світ», — пояснив художник.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду