КНДР запустила балістичну ракету перед візитом віцепрезидентки США до Південної Кореї

12:02, 25 вересня 2022
Ракета була запущена у бік Японського моря.
КНДР запустила балістичну ракету перед візитом віцепрезидентки США до Південної Кореї
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У неділю, 25 вересня, Північна Корея провела запуск балістичної ракети у бік моря біля свого східного узбережжя напередодні запланованих військових навчань південнокорейських та американських сил за участю авіаносця та візиту до регіону віцепрезидентки США Камали Гарріс, передає Reuters.

Військові Південної Кореї заявили, що це була одиночна балістична ракета малої дальності, випущена з району Течхон провінції Північний Пхеньян незадовго до 7 години ранку за місцевим часом і пролетіла близько 600 км на висоті 60 км і зі швидкістю 5 Махів.

«Запуск балістичної ракети Північною Кореєю є серйозною провокацією, яка загрожує миру та безпеці Корейського півострова та міжнародної спільноти», - йдеться у заяві Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

Рада національної безпеки Південної Кореї провела екстрене засідання для обговорення заходів реагування та засудила запуск як явне порушення резолюцій Ради Безпеки ООН та невиправдану провокацію.

Запуск відбувся після прибуття атомного американського авіаносця USS Ronald Reagan до Південної Кореї для участі у спільних навчаннях із південнокорейськими силами протягом чотирьох днів з 26 по 29 вересня, а також напередодні запланованого візиту до Сеулу Гарріс.

Раніше ми писали, що КНДР фактично проголосила себе ядерною державою

Додамо, Кім Чен Ин заявив, що готовий використовувати ядерну зброю в потенційних конфліктах зі США та Південною Кореєю.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду