Джо Байден відреагував на рішення ОПЕК+ скоротити видобуток нафти

12:51, 6 жовтня 2022
Президент США назвав недалекоглядним рішення ОПЕК+ скоротити видобуток нафти, «поки світова економіка має справу з триваючим негативним впливом вторгнення Путіна в Україну».
Джо Байден відреагував на рішення ОПЕК+ скоротити видобуток нафти
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент США Джо Байден назвав недалекоглядним рішення ОПЕК+ скоротити видобуток нафти, «поки світова економіка має справу з триваючим негативним впливом вторгнення Путіна в Україну». Про це йдеться у заяві на сайті Білого дому.

«У той час, коли підтримка глобального постачання енергії має першорядне значення, це рішення матиме найбільш негативний вплив на країни з низьким і середнім рівнем доходу, які вже страждають від високих цін на енергоносії», - наголосили в Білому домі.

Зазначається, що робота Байдена спільно з союзниками по всьому світу допомогла знизити ціни на бензин у США: з початку літа ціни на бензин знизилися на 1,20 долара, а найпоширеніша ціна на заправних станціях наразі становить 3,29 долара за галон.

За вказівкою Байдена Міністерство енергетики США поставить на ринок ще 10 мільйонів барелів зі стратегічного резерву нафти наступного місяця.

«Президент продовжуватиме керувати вивільненнями із SPR (Стратегічний нафтовий резерв США - ред.), щоб захистити американських споживачів і сприяти енергетичній безпеці, і він доручає міністру енергетики вивчити будь-які додаткові  дії для продовження збільшення внутрішнього виробництва в найближчій перспективі», - додали в Білому домі.

Адміністрація Байдена також проведе консультації з Конгресом щодо додаткових інструментів і повноважень для зменшення контролю ОПЕК над цінами на енергоносії.

«Сьогоднішнє оголошення ОПЕК+ є нагадуванням про те, чому так важливо, щоб Сполучені Штати зменшили свою залежність від іноземних джерел викопного палива.

США зараз готові зробити найзначніші інвестиції в прискорення переходу на чисту енергію, одночасно підвищуючи енергетичну безпеку, посилюючи нашу залежність від чистої енергії та енергетичних технологій, виготовлених США та в США», - резюмували в Білому домі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва