Опубліковано спільну заяву G7 за підсумками саміту за участю Зеленського

18:49, 11 жовтня 2022
Лідери G7 зробили спільну заяву за підсумками саміту.
Опубліковано спільну заяву G7 за підсумками саміту за участю Зеленського
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Опубліковано спільну заяву G7 за підсумками саміту за участю Президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє «Європейська правда».

«Група семи» «найрішучішим чином засуджує» останні ракетні обстріли цивільної інфраструктури та міст по всій Україні, що призвели до загибелі невинних цивільних людей, і зобов'язалася притягти до відповідальності « Путіна і тих, хто несе за це відповідальність».

Також у G7 вкотре наголосили на невизнанні результатів «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України, а також їхньої анексії Росією, яку закликали негайно припинити всі бойові дії та «повністю і беззастережно вивести всі свої війська і військову техніку».

Підписанти заяви зобов’язалися продовжувати санкційний тиск на Росію і тих, хто сприяє обходу санкцій проти неї, а також підтвердили, що продовжать надавати Україні фінансову, гуманітарну, військову, дипломатичну та правову підтримку «стільки, скільки буде потрібно».

«Висловлюючи солідарність із Україною, лідери G7 вітають готовність Володимира Зеленського до справедливого миру. До нього мають входити такі складові: дотримання захисту територіальної цілісності та суверенітету, передбаченого Статутом ООН; гарантування здатності України захищати себе в майбутньому; забезпечення відновлення та реконструкції України, зокрема розгляд можливостей здійснити це за рахунок коштів Росії; притягнення Росії до відповідальності за злочини, скоєні під час війни», – зазначається в заяві лідерів «Групи семи».

Окремо вони закликали Білорусь «припинити сприяти російській агресивній війні, дозволяючи російським збройним силам використовувати білоруську територію та надаючи підтримку російським військовим».

Додамо, що Зеленський під час зустрічі G7 наголосив, що потрібна жорстка цінова стеля для експорту нафти й газу з Росії. Крім того, Президент підкреслив, що «зараз одна людина блокує мир – і ця людина у Москві».

Також Зеленський пропонує розмістити міжнародних спостерігачів на кордоні з Білоруссю.

А ще Президент запропонував країнам G7 «формулу миру».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України