У Шанхаї люди скупляють бутильовану воду – The Guardian

11:15, 13 жовтня 2022
Незважаючи на запевнення місцевої влади, що постачання залишаються в нормі, хвиля панічних покупок захлеснула Шанхай в останні дні, пише «The Guardian».
У Шанхаї люди скупляють бутильовану воду – The Guardian
Джерело фото: Chen Si/AP
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Хвиля панічних покупок захлеснула Шанхай в останні дні, оскільки ходили чутки про брак питної води, незважаючи на запевнення місцевої влади, що постачання залишаються в нормі, пише «The Guardian».

Рекордна посуха в Китаї висушила частину річки Янцзи, внаслідок чого гирло наповнилося солоною водою зі Східно-Китайського моря. Два з чотирьох водосховищ Шанхаю тимчасово закрилися. Міська влада заявляє, що проблема з морською водою виникла на початку вересня, але постачальники води уважно стежили за ситуацією та регулювали рівень наповнюваності резервуарів, пише «The Guardian».

«Згідно з повідомленнями в соціальних мережах, репортаж новин у поєднанні з урядовими оголошеннями про припинення планового технічного обслуговування в невеликих частинах міста призвів до того, що люди почали накопичувати бутильовану воду, побоюючись нестачі води в місті», - сказано в повідомленні «The Guardian».

На фото із соцмереж показаний чоловік, який їде додому на скутері з великою кількістю пляшок. Інший користувач соцмереж показує підлогу супермаркету, заповнену кошиками з водою в пляшках. The Guardian не змогла самостійно перевірити справжність фотографій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва