Москва залучає іноземні ЗМІ задля лобіювання своїх інтересів, – Центр протидії дезінформації

20:26, 25 грудня 2022
Кремлівська пропаганда маніпулює інформацією про мирні переговори.
Москва залучає іноземні ЗМІ задля лобіювання своїх інтересів,  – Центр протидії дезінформації
Джерело фото @CenterCounteringDisinformation
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Центр протидії дезінформації повідомляє, що цього тижня кремлівська пропаганда планувала перетворити іноземних спікерів та медіа на рупорів свого наративу про мир. Центр протидії дезінформації зібрав декілька доказів того, що росіяни намагаються схилити Україну до миру на їхніх умовах за допомогою іноземного впливу.

Так, у виданні The American Conservative полковник армії США Дуглас Дуглас Макгрегор заявив, що мовляв єдиний можливий шлях припинити війну в Україні – це визнання українцями «законних інтересів безпеки росії в регіоні».

Або ось французьке медіа Riposte Laique просуває кремлівський наратив про те, що нібито європейці втомилися від війни і Україна не має достатнього озброєння: «НАТО говорить про нинішню нестачу боєприпасів і техніки після масових поставок в Україну. Народи Європи, ймовірно, не готові підтримувати війну, оскільки зараз вони більше стурбовані своїм виживанням у зимовий період».

Кремлівська пропаганда використовує і власні телеграм-канали, в яких посилаючись на іноземні ЗМІ, лобіює свої інтереси.

Так, один з ворожих телеграм-каналів з посиланням на Politico, намагався переконати, що «питання про мирний процес є болючим для офіційних осіб США», адже «внутрішня підтримка війни не може тривати вічно, якщо не робити відчутних кроків для завершення конфлікту дипломатичним шляхом».

Інший ворожий канал подає опитування, яке проводили в болгарському виданні «Факти» щодо перспективи проведення мирних переговорів, і коментарі від звичайних болгар, які вважають, що українці мусять зупинити супротив.

Нагадаємо,поки росіяни вдаються до маніпуляції інформацією, аби змусити західний світ та українців «танцювати під їхню дудку», західні партнери продовжують надавати Україні колосальну військову, фінансову та дипломатичну допомогу.

«Судово-юридична газета» вже писала  про черговий пакет фінансової допомоги, який надійшов Україні від західних колег та про результати зустрічі Зеленського та Байдена у Вашингтоні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва