Австрія арештує Путіна і передасть його МКС, якщо він вирішить приїхати

21:23, 24 березня 2023
Ордери на арешт, видані Судом, повинні виконуватися, а особи, які розшукуються Судом, повинні бути заарештовані, – зазначили у Мін’юсті Австрії.
Австрія арештує Путіна і передасть його МКС, якщо він вирішить приїхати
Фото: glavcom.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Австрії повідомили, що виконуватимуть свої зобов’язання як учасниця Римського статуту й арештує та видасть російського диктатора Володимира Путіна Міжнародному кримінальному суду, якщо він вирішить приїхати до країни. Про це заявило міністерство закордонних справ Австрії у відповідь на запит «Укрінформу».

«Австрія є учасницею Римського статуту. Це означає, що Австрія, як і всі інші договірні сторони, зобов'язана співпрацювати з МКС: ордери на арешт, видані Судом, повинні виконуватися, а особи, які розшукуються Судом, повинні бути заарештовані», – зазначили у відомстві.

Австрійський Мін’юст також нагадав, що у 2019 році у справі щодо президента Судану Омара аль-Башира Міжнародний кримінальний суд уже встановив, що «імунітету перед Судом не мають навіть глави держав».

«Ніхто не стоїть над законом, що конкретно означає, що кожен злочин має бути повністю розслідуваний. Безкарності не повинно бути», – додали там.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна та Марії Львової-Бєлової в зв’язку з депортацією дітей.

Кроме того, депутати Ради закликали держави-учасниці Римського статуту допомогти доправити Путіна до Гааги.

Додамо, які країни визнають юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, та чи визнають її у США.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді