ЄС погодив виділення 1 мільярда євро на боєприпаси для України

16:25, 13 квітня 2023
Відповідне рішення з'явилося на сайті Європейської Ради.
ЄС погодив виділення 1 мільярда євро на боєприпаси для України
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рада ЄС затвердила виділення 1 мільярда євро, які будуть спрямовані на негайне постачання Україні артилерійських боєприпасів. Про це йдеться на сайті Європейської Ради.

У повідомленні зазначається, що виділені кошти компенсуватимуть «країнам-членам боєприпаси, що надаються Україні з існуючих запасів або шляхом оновлення пріоритетів існуючих замовлень протягом періоду з 9 лютого до 31 травня 2023 року»

Високий представник ЄС Жозеп Боррель назвав рішення Ради ЄС «найкращою демонстрацією об’єднаної рішучості та відданості ЄС щодо продовження підтримки законного права України на самооборону проти жорстокого російського агресора».

Раніше повідомлялося, що ЄС погодили виділення 1 мільярда євро з ЄФМ для компенсації країнам ЄС за поставку вже існуючих боєприпасів, та ще 1 мільярд євро – для нарощування спроможностей європейської оборонної промисловості у виробництві артилерійських снарядів як для України, так і для поповнення арсеналів в країнах ЄС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду