США не планують відправляти далекобійні ракети в Україну, — ЗМІ

15:45, 10 травня 2023
Штати відмовилися наслідувати приклад Великої Британії, яка оголосила про постачання далекобійних ракет Україні.
США не планують відправляти далекобійні ракети в Україну, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Адміністрація президента США Джо Байдена відмовилася наслідувати приклад Великої Британії, яка оголосила про постачання далекобійних ракет Україні. Про це інформує Politico.

Зазначається, що рішення Лондона про поставки ракет дозволило американським чиновникам «зітхнути з полегшенням», оскільки в України тепер з'явиться зброя далекого радіусу дії і на адресу США буде менше критики у зв'язку з цим.

Один із співрозмовників наголосив, що, попри відмову передавати ATACMS, Вашингтон продовжить постачати Україні засоби протиповітряної оборони, такі як Patriot, а також боєприпаси та бронетехніку.

«З військової точки зору, у нас відносно мало ATACMS, і ми також маємо стежити за тим, щоб ми мали власні запаси боєприпасів», - говорив у березні голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Водночас Велика Британія погодилася надати далекобійні ракети Києву з однією умовою - вони не повинні бути використані за межами території України, зазначив один із співрозмовників Politico. Побоювання з приводу того, що ЗСУ почнуть завдавати ударів углиб рф, залишаються однією з причин, чому Вашингтон відмовляється від постачання ATACMS.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду