Перший запуск розвідувального супутника КНДР закінчився невдачею: подробиці

10:47, 31 травня 2023
Північна Корея намагалася запустити супутник-шпигун, але він впав у море після збою.
Перший запуск розвідувального супутника КНДР закінчився невдачею: подробиці
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вранці, 31 травня, КНДР намагалася вивести на орбіту свій перший військовий розвідувальний супутник "Malligyong-1". Але після відділення першого ступеня ракета-носій втратила тягу і впала у води Жовтого моря. Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

Державне агентство космічного розвитку Північної Кореї заявило, що провал стався "після втрати тяги через позаштатний запуск другого ступеня двигуна та нестабільний характер ракетного палива".

"Державне агентство космічного розвитку Північної Кореї проведе ретельне розслідування серйозних дефектів, виявлених під час запуску супутника, виконає необхідні заходи щодо їх усунення та проведе другий запуск найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відразу після запуску в Японії та Південній Кореї було оголошено повітряну тривогу. Проте ракета-носій, пролетівши незначну відстань, впала в Жовте море за 200 кілометрів від узбережжя. Південнокорейські військові виявили об’єкт, який ймовірно є частиною ракети та дослідять його, щоб більше дізнатися про останній технічний прогрес КНДР. 

Раніше КНДР попереджала про запуск розвідувального супутника. В Японії у відповідь виразили готовність знищити будь-яку ракету КНДР, яка порушить її повітряний простір. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду