США обмежили безвіз для Угорщини за роздачу паспортів без суворих механізмів перевірки особи – Politico

15:07, 1 серпня 2023
За словами Вашингтона, цей крок став відповіддю на проблеми безпеки.
США обмежили безвіз для Угорщини за роздачу паспортів без суворих механізмів перевірки особи – Politico
Джерело фото: cbp.gov
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сполучені Штати обмежили участь Угорщини у своїй програмі безвізового режиму через занепокоєння щодо безпеки нових паспортів, виданих Будапештом у період 2011-2020 років.

Про це повідомляє «Politico».

Відповідно до американської програми безвізового режиму, громадяни країн-учасниць можуть подорожувати до США з метою туризму чи бізнесу на термін до 90 днів без візи, і їм просто потрібна лмше так звана електронна система авторизації подорожей (ESTA).

Як інформує видання, з вівторка термін дії ESTA для власників угорських паспортів скоротять з двох років до одного, і ESTA буде дійсна лише для одноразового використання.

За словами посла США в Будапешті Девіда Прессмана, «існують сотні тисяч паспортів, які були видані урядом Угорщини в рамках спрощеної програми натуралізації без суворих механізмів перевірки особи».

Він додав, що уряд США вже багато років звертає увагу Будапешта на цю «вразливість у сфері безпеки» за часів різних адміністрацій, але «уряд Угорщини вирішив не закривати її».

«Це питання вибору», – сказав посол. «Поки що уряд Угорщини вирішив не вирішувати цю проблему безпеки, що змусило Сполучені Штати відреагувати».

Після приходу до влади в 2010 році уряд прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана здійснив серйозні політичні зміни, які надали громадянство етнічним угорцям за кордоном.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва