У Франції заборонили носити мусульманські сукні-абая у школах

09:47, 28 серпня 2023
Мусульманське традиційне вбрання – прояв релігійних переконань, а французька школа має бути світською, – міністр освіти Франції.
У Франції заборонили носити мусульманські сукні-абая у школах
Джерело фото: АР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр освіти Франції Габріель Атталь вирішив заборонити носити традиційну мусульманську сукню-абая, що закриває усе тіло у французьких державних школах, заявивши, що хоче встановити «чіткі правила на національному рівні», – повідомляє BFMTV.

Міністр наголосив, що пряму заборону носити абаї ухвалили для того, щоб на національному рівні існували зрозумілі правила, на які може орієнтуватися адміністрація школи.

«Секуляризм – це свобода емансипації через школу», – наполягав міністр, як тільки його призначили на посаду в кінці липня.

Він заявив, що прихід до школи в абаї є «релігійним жестом, спрямованим на перевірку опору Республіки світському святилищу, яким має бути школа», пообіцявши бути «твердим у цьому питанні».

«Коли ви заходите в клас, ви не повинні мати можливості визначити релігію учнів, дивлячись на них», – зазначив Габріель Атталь.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва