У Греції затримали підозрюваного у розкраданні коштів Міноборони на товари військового призначення

16:09, 15 листопада 2023
Суд Афін відправив під арешт підозрюваного у розкраданні коштів за контрактами з Міноборони на закупівлю товарів військового призначення.
У Греції затримали підозрюваного у розкраданні коштів Міноборони на товари військового призначення
Джерело фото: dsnews.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Греції затримано громадянина України, якого підозрюють у причетності до розкрадання бюджетних коштів Міністерства оборони України. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний у співучасті з іншими особами перехопив кошти, які були призначені як попередня оплата за контрактами з Міністерством оборони України на закупівлю товарів військового призначення. Отримані гроші були подальше перераховані на рахунки фізичних осіб-підприємців за якимись неіснуючими послугами та роботами. Злочин стався в період з 2 березня по 10 травня 2022 року, коли підозрюваний обіймав посаду директора компанії.

У липні 2022 року цій особі було оголошено про підозру у заволодінні чужим майном за допомогою зловживання службовим становищем, вчиненим у великому розмірі організованою групою.

Прокурори Офісу Генерального прокурора України направили до грецьких органів запит на затримання та тимчасовий арешт цієї особи. Також, спільно з Інтерполом, було надіслано запит на розголошення інформації про підозрюваного через Червоний список.

У результаті він був затриманий у Греції. Апеляційний суд Афін прийняв рішення про тимчасовий арешт.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України