Теракт у Парижі: з’явилися деталі про терориста

15:19, 3 грудня 2023
Стало відомо, що терорист Арманд Раджабпур-Міяндоаб, француз із родині емігрантів з Ірану, раніше носив прізвище Іман.
Теракт у Парижі: з’явилися деталі про терориста
Джерело фото: reuters
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вчора ввечері поблизу Ейфелевої вежі в центрі Парижа невідомий чоловік напав на групу туристів, внаслідок чого, загинула одна людина, ще двоє отримали поранення. За повідомленням видання Le Figaro та підтвердженням міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманена, нападником виявився 26-річний Арман Раджабпур-Міяндоаб, народжений вже у Франції в родині емігрантів з Ірану.

За даними з поліції, чоловік мав проблеми з ментальним здоров’ям і відомості про його радикальні ісламістські погляди були відомі службам безпеки. Зокрема, він припинив медикаментозне лікування кілька місяців тому. Попередньо відомо, що у 2016 році чоловік вже був засуджений на п’ять років ув’язнення за планування теракту проти французьких військових, мріючи також про участь у бойових діях у Сирії.

Аналіз тероризму підтвердив, що він мав зв’язок із кількома ісламістськими фігурами, зокрема, із Абдуллою Анзоровим, який у 2020 році вбив вчителя Самюеля Паті, а також з іншими особами, вчинившими терористичні акти.

Перед самим нападом, Арман Раджабпур-Міяндоаб опублікував відео, у якому заявив про підтримку "Ісламської держави" і виражає бажання "помститися за мусульман". Ймовірно, це стало передвістям трагічної події поблизу Ейфелевої вежі.

У результаті нападу одна людина загинула, а двоє отримали поранення, проте, за інформацією з Міністерства охорони здоров’я, стан поранених стабільний, і їхнє життя не перебуває під загрозою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Шроль
    Валентин Шроль
    суддя Київського апеляційного суду
  • Микола Гнатовський
    Микола Гнатовський
    суддя Європейського Суду з прав людини від України
  • Сергій Боймиструк
    Сергій Боймиструк
    суддя Рівненського апеляційного суду