В Африці зупинили випробування вакцини проти ВІЛ через низьку ефективність препаратів

20:40, 10 грудня 2023
Випробування вакцини проти ВІЛ, яке називають «останнім кидком кубика», призупинено через погані результати.
В Африці зупинили випробування вакцини проти ВІЛ через низьку ефективність препаратів
Джерело фото: BBC
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Перше випробування двох комбінованих вакцин для запобігання ВІЛ у Африці призупинили після того, як були отримані нестійкі результати. Дослідження від PrEPVacc проводилося африканськими та європейськими науковцями та включало тестування на 1,5 тисячі добровольців в Уганді, Танзанії та Південній Африці. Однак висновки дослідників свідчать, що ці вакцини не мають значного впливу на зниження ризику зараження, – пише CNN.

Учасники дослідження, зокрема 87% жінок, піддавалися вакцинації, проте препарати не продемонстрували великої ефективності у запобіганні ВІЛ-інфекції. Головний дослідник PrEPVacc, Понтіано Калібу, підкреслив необхідність перегляду підходів та технологій у розробці вакцин, особливо з урахуванням важливості цієї проблеми для Африки.

Директор PrEPVacc Юджин Рузагіра висловив надію у майбутній розробці ефективної вакцини проти ВІЛ, наголошуючи на важливості наукових досліджень, які ведуть до змін у здоров'ї громад. Він визнав важливість цього дослідження, яке сприяло побудові довіри з найважливішими громадами.

Дослідники сподіваються оприлюднити повні результати щодо компонентів вакцини у рамках випробування PrEPVacc навесні 2024 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва