Велика Британія запускає підрозділ для контролю виконання санкцій проти рф

18:05, 11 грудня 2023
Велика Британія створює Управління із застосування торгівельних санкцій для посилення контролю за виконанням санкцій проти рф.
Велика Британія запускає підрозділ для контролю виконання санкцій проти рф
Джерело фото: gov.uk
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Великій Британії анонсували створення Управління із застосування торговельних санкцій (OTSI) з метою посилення контролю над виконанням санкцій, введених після подій, зокрема після нападу росії на Україну. Про це повідомила прес-служба британського уряду.

Згідно з оголошенням, компанії, які спробують уникнути суворих торгівельних санкцій, включаючи ті, що були встановлені у зв'язку з конфліктом в Україні, стикаються з посиленою відповідальністю через створення нового Управління із застосування торговельних санкцій (OTSI).

Міністр промисловості та економічної безпеки Нусрат Гані сьогодні, 11 грудня 2023 року, оголосив про створення нового підрозділу, який спрямований на протидію компаніям, що ухиляються від російських санкцій.

OTSI буде відповідальним за цивільне забезпечення виконання торгових санкцій, у тому числі проти Росії. Він буде сприяти підприємствам у дотриманні санкцій, вивчати можливі порушення, накладати цивільні штрафи та передавати справи до HMRC для подальшого розслідування, якщо це необхідно.

Компетенція OTSI буде включати в себе контроль над діяльністю компаній, які можуть уникнути санкцій, використовуючи інші країни для транспортування товарів.

Попередньо планується, що Велика Британія оголосить про нові санкції стосовно останніх предметів, знайдених на бойових майданчиках в Україні, таких як машинні деталі і електроніка, а також продукція, яка забезпечує прибуток для фінансування військових дій путіна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду