Початок переговорів щодо вступу України до ЄС можуть перенести через Угорщину — ЗМІ

13:32, 11 грудня 2023
ЄС може відкласти початок переговорів щодо вступу України на березень.
Початок переговорів щодо вступу України до ЄС можуть перенести через Угорщину — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Європейському Союзі можуть відкласти початок переговорів щодо вступу України до березня 2024 року через позицію Угорщини. Про це стверджує видання Euractiv.

Видання зазначає, що на саміті лідерів ЄС 14-15 грудня обговорюватимуться одразу кілька питань щодо України. Перший з них – це початок переговорів про вступ до ЄС, а також надання 50 млрд євро економічної підтримки та виділення ще 20 млрд євро на армію України. Крім того, на порядку денному новий пакет санкцій проти росії.

Джерело додає, що високопоставлені дипломати ЄС заявили, що у разі блокування Угорщиною питань підтримки України початок переговорів щодо вступу можуть бути перенесені на березень.

«Ті, хто очікує, що Орбан поступиться, описали можливий компроміс, перенісши початок переговорів з Україною на березень за остаточних умов. Інші переживають, що цього разу угорського лідера не вдасться переконати», - зазначає видання.

Раніше ми писали, що Угорщина до майбутнього саміту Євросоюзу блокує усі питання щодо України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва