ЄС відмовилася розморозити для Угорщини 10 із 30 млрд євро

19:53, 13 грудня 2023
Виконавчий орган ЄС затримує мільярди для Угорщини, яка запропонувала обмін на зняття вето щодо допомоги Україні.
ЄС відмовилася розморозити для Угорщини 10 із 30 млрд євро
Джерело фото: АРГУМЕНТ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейська Комісія очікує завершення останнього етапу з боку Угорщини, який дозволить розблокувати доступ Будапешта до мільярдів євро, раніше заморожених через дії прем'єр-міністра Віктора Орбана, які вважаються шкідливими для демократичної системи противаг та обмежень, – повідомляє Reuters.

За словами Європейської Комісії, останні реформи в судовій системі Угорщини мають бути опубліковані у державному офіційному журналі країни, щоб набути законної сили. Це дозволить розморозити до 10 мільярдів євро допомоги на розвиток для Будапешта з загального бюджету Європейського Союзу.

ЄС сподівався, що відновлення фінансування вплине на прем'єр-міністра Віктора Орбана. Проте його старший помічник висунув вимогу на суму до 30 мільярдів євро.

Відреагувавши на це, Європейська Комісія підвищила тиск, оскільки конфлікт ЄС з Угорщиною, викликаний підтримкою України, загострюється. Орбан загрожує поставити вето на саміті лідерів Євросоюзу, запланованому на 14-15 грудня у Брюсселі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України