Суд розгляне податкові звинувачення проти сина президента США Хантера Байдена

14:52, 11 січня 2024
Хантера Байдена звинувачують у податковому шахрайстві в каліфорнійському суді.
Суд розгляне податкові звинувачення проти сина президента США Хантера Байдена
Джерело фото: nv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Син президента США Джо Байдена, Хантер Байден, з'явиться сьогодні перед федеральним судом Лос-Анджелеса у справі про невиплату податків у розмірі 1,4 мільйона доларів, повідомляє Reuters.

Очікується, що Хантер Байден, 53-річний син президента, не визнає себе винним у податкових порушеннях, які викликали розслідування імпічменту його батька. Йому звинувачують у невиплаті податків у період з 2016 по 2019 рік, при цьому витративши мільйони доларів на різні розваги, включаючи наркотики, ескорт, екзотичні автомобілі та інші розкоші.

В разі визнання його винним, Хантеру Байдену загрожує до 17 років позбавлення волі. Адвокат Байдена стверджує, що його клієнт сплатив всі податки і є об'єктом переслідування через своє відоме прізвище.

Судове засідання заплановане на 13:00 за тихоокеанським часом (21:00 GMT). Варто відзначити, що Хантер Байден ніколи не обіймав посад в Білому домі чи кампанії свого батька, і він не визнав себе винним у суперечливих справах в Делавері, пов'язаних із звинуваченням у брехні про незаконне вживання наркотиків та придбання зброї.

Обидві справи порушені федеральним прокурором, який розслідує Хантера Байдена вже з 2019 року. Представники республіканської партії висловлюють бажання визнати його неповагою до Конгресу за відмову від свідчень у розслідуванні імпічменту його батька, що може призвести до нових кримінальних звинувачень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва