У Японії засудили до смертної кари чоловіка за підпал студії аніме, що призвів до загибелі 36 людей

18:06, 25 січня 2024
Японця засуджено до смертної кари за пожежу в студії аніме в Кіото у 2019 році.
У Японії засудили до смертної кари чоловіка за підпал студії аніме, що призвів до загибелі 36 людей
Джерело фото: REUTERS
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Японії чоловіка на ім'я Шінджі Аоба, який вчинив підпал анімаційної студії в Кіото в 2019 році, засудили до смертної кари. Смертний вирок оголошено за напад, у результаті якого загинуло 36 людей і численні отримали поранення. Про це повідомляє BBC.

Суд визнав винного Аоба, який визнав свою вину в підпалі студії Kyoto Animation, однієї з найвідоміших анімаційних студій в Японії. Інцидент став однією з найбільш смертоносних трагедій в Японії за останні десятиліття.

Аоба вважав, що його ідеї були викрадені студією, і мав мотивацію вчинити напад. Він врізався в студію, розлив бензин і підпалив будівлю, закричавши «Загинай». Багато молодих художників, які працювали у студії, стали жертвами вогню або опинилися в пастці на верхніх поверхах.

Суд відхилив аргументи про «розумову недієздатність» Аоба, визнаючи, що він був свідомий своїх дій. Це рішення викликало великий обсяг уваги в Японії, а громадськість спостерігала за розглядом справи та вироком.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва