Сенат США схвалив компроміс для стримування потоку мігрантів на кордоні, що розблокує допомогу Україні

09:48, 27 січня 2024
Сенатори уклали угоду, що дасть США нові повноваження щодо обмеження перетину кордону з Мексикою.
Сенат США схвалив компроміс для стримування потоку мігрантів на кордоні, що розблокує допомогу Україні
Джерело фото: gettyimages
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Сенаті США прийнято рішення про розширення повноважень країни з метою контролю над нелегальним потоком мігрантів на кордоні з Мексикою. Як повідомляє CNN, учасники переговорів у Сенаті домовилися надати США значні повноваження для обмеження нелегальних перетинів мігрантів на південному кордоні. Цей крок спрямований на стримування хвилі міграції, яка за останні кілька місяців стала серйозним викликом для федеральної влади.

Угода, яка має бути офіційно оприлюднена наступного тижня, також передбачає прискорення процесу розгляду справ шукачів притулку, зменшивши термін до шести місяців порівняно з поточною системою, де цей процес може займати до 10 років.

Зазначається, що ця угода відкриє нову сторінку в довгострокових переговорах, які тривають місяці, і спрямовані на те, щоб у лідерах Сенату вдалося досягти угоди щодо надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в умовах загострення внутрішніх та міжнародних криз. Такий підхід також ставить певний тиск на республіканців, які повинні визначитися, чи надавати новим владним органам повноваження, чи відкидати план, особливо з урахуванням закликів колишнього президента Дональда Трампа відмовитися від того, що він називає «ідеальним» законопроектом.

Раніше Адміністрація президента США Джо Байдена погрожувала військовими діями проти Національної гвардії Техасу, вимагаючи зняти війська з американо-мексиканського кордону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області