В гаражі покійника в Вашингтоні виявили інертну ядерну ракету

12:45, 4 лютого 2024
Інертну ракету часів холодної війни, яка використовувалася для перенесення ядерних боєголовок, подарував покійному житель Вашингтону.
В гаражі покійника в Вашингтоні виявили інертну ядерну ракету
Джерело фото: AP
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У штаті Вашингтон в гаражі будинку покійного мешканця знайшли інертну ракету, яка колись використовувалася для перенесення ядерних боєголовок, – повідомляє AP.

Поліція міста Белв'ю отримала інформацію від місцевого жителя щодо наявності військової ракети в гаражі, яку отримали в подарунок від іншого мешканця штату. Музей ВПС у Дейтоні, штат Огайо, подзвонив поліції, пропонуючи пожертвувати предмет для експонування.

Експерти вибухонебезпечної групи перевірили ракету, визначивши, що це Douglas AIR-2 Genie, яка використовувалася для перенесення ядерної боєголовки. Проте, вона була без боєголовки та ракетного палива, і не представляла вибухової небезпеки.

Оскільки ракета була безпечною, військові не вимагали її назад. Поліція залишила предмет у сусіда, який виразив бажання відреставрувати його для подальшого експонування в музеї. Зазначено, що подібні випадки знахідок інертних предметів здебільшого є рідкісними, і це важливий артефакт, який буде допомагати зберегти історію заходів часів холодної війни.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області