Книга рекордів Гіннеса позбавила пса Бобі статусу найстарішого у світі

23:40, 22 лютого 2024
У ветеринарів виникли сумніви, чи дійсно собака дожив до віку, який можна порівняти з 200-літтям за людськими мірками.
Книга рекордів Гіннеса позбавила пса Бобі статусу найстарішого у світі
Джерело фото: Paulo Cunha/EPA
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Португалії мастифа Бобі позбавили статусу найстарішого собаки світу через те, що бракує доказів віку тварини. Про це пише «The Guardian».

У своїй заяві Книга рекордів Гіннеса стверджує, що дійшла висновку, що « більше не має необхідних доказів на підтримку заяви Бобі як рекордсмена».

Нагадаємо, у ветеринарів виникли сумніви, чи дійсно собака дожив до віку, який можна порівняти з 200-літтям за людськими мірками.

Поряд із широким висвітленням у засобах масової інформації секретів довголіття Бобі, в інтернеті активно вивчали зображення Бобі в 1999 році, на яких він має лапи іншого кольору, ніж собака, яка померла в Португалії 21 жовтня у віці, як вважається, 31 рік і 165 днів.

Ветеринари зазначили, що хоча його вік був зареєстрований у національній базі даних домашніх тварин, зазвичай це базується на самосертифікації власників. Крім того, генетичне тестування, яке пройшов Бобі, лише підтвердило його старість, а не його точний вік.

Попереднім рекордсменом був австралійський пастуший пес на призвісько Блуї, який помер у 1939 році у віці 29 років і 5 місяців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду