НАТО розробляє новий формат надання допомоги Україні, — Столтенберг

18:20, 3 квітня 2024
Альянс розробляє новий формат надання подальшої допомоги Україні, що дасть змогу забезпечити її передбачуваність і стабільність.
НАТО розробляє новий формат надання допомоги Україні, — Столтенберг
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

НАТО розробляє новий формат надання допомоги Україні. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, це забезпечить передбачуваність і стабільність підтримки.

«Ми маємо твердо стояти в нашій підтримці України. Я вітаю той факт, що союзники найбільше надають зброю, боєприпаси та обладнання. Але в України є термінові потреби. Будь-яке зволікання в наданні підтримки має наслідки на полі бою», - зауважив генсек НАТО.

Водночас Столтенберг акцентував, що Альянс має гарантувати стабільну й передбачувану підтримку Україні, аби союзники більше покладалися на зобов'язання НАТО, а не на добровільні внески.

«Нам потрібно змістити динаміку нашої підтримки - ми маємо гарантувати надійну і передбачувану допомогу в секторі безпеки для України на довгий період, щоб ми менше покладалися на добровільні внески, а більше - на зобов'язання НАТО, менше на короткострокові пропозиції і більше - на багаторічні обіцянки. Тому міністри обговорюватимуть, як НАТО може взяти більше відповідальності за координацію постачань військового обладнання та навчання для України, закріплюючи це в надійних рамках НАТО. Ми також обговорюватимемо багаторічні фінансові зобов'язання, щоб підтримувати нашу допомогу», - пояснив Столтенберг.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду