«SOS місцеві»: на Балеарських островах протестують проти масового туризму

20:44, 26 травня 2024
На Балеарських островах вимагають контролю за орендою житла для туристів.
«SOS місцеві»: на Балеарських островах протестують проти масового туризму
Джерело фото: Reuters
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Тисячі місцевих мешканців іспанських Балеарських островів вийшли на вулиці Пальма-де-Майорки, щоб висловити своє обурення щодо масового туризму і вимагати посилення контролю над орендованим житлом перед початком літнього сезону.

За даними Reuters, демонстранти тримали плакати з закликами «SOS місцеві» та «Досить масового туризму». Близько 10 тисяч місцевих жителів приєдналися до акції, яка відбулася під керівництвом організаторів, які виступають за заборону продажу нерухомості особам, що не проживають на островах протягом п'яти років, а також за посилення контролю за орендою житла для відпочинку.

Подібні протести також пройшли на інших островах, таких як Ібіца та Менорка, де кілька сотень мешканців висловили своє незадоволення масовим туризмом. За словами організаторів, понад половина орендованої нерухомості на островах призначена для туристів і недоступна для місцевих мешканців.

За офіційною статистикою, Балеарські острови у 2023 році були другим за популярністю регіоном Іспанії серед туристів, після Каталонії. В цей період на острови приїхало відпочивати 14,4 мільйона туристів, і туризм є основним галузевим сектором, який складає 45% ВВП Балеарських островів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду