Кір Стармер офіційно став новим прем'єр-міністром Великої Британії

16:30, 5 липня 2024
Король Чарльз III прийняв на аудієнції Кіра Стармера і попросив його сформувати новий уряд.
Кір Стармер офіційно став новим прем'єр-міністром Великої Британії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Лідер лейбористів, які перемогли на парламентських виборах, Кір Стармер став прем'єром Великої Британії. Про це повідомляє The Guardian

«Сьогодні король прийняв на аудієнції високоповажного сера Кіра Стармера і попросив його сформувати нову адміністрацію. Сер Кір прийняв пропозицію його величності та поцілував руки після призначення прем’єр-міністром і першим лордом казначейства», - повідомили у Букінгемському палаці.

Стармер заявив, що «зміни почнуться зараз» після того, як його партія перемогла на виборах та закінчила 14-річне правління консерваторів на загальних виборах у Сполученому Королівстві, які відбулися за день до цього. 

Попри те, що новий прем'єр-міністр Великої Британії та його лівоцентристська партія пообіцяли свіжий підхід до британських економічних проблем та кризи вартості життя в країні, вони нічого не сказали про кардинальні зміни щодо політики попереднього уряду, який військово та дипломатично підтримував Україну у боротьбі проти рф. 

Як повідомлялося, у Великій Британії відбулися парламентські вибори, які завершилися сенсаційною перемогою Лейбористської партії вперше за 14 років

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що залишає посаду після поразки.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду