Конгрес запросив очільницю Таємної служби США щодо замаху на Трампа

15:23, 14 липня 2024
Наглядовий комітет Палати представників запросив очільницю Таємної служби для свідчень щодо замаху на Трампа.
Конгрес запросив очільницю Таємної служби США щодо замаху на Трампа
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Наглядовий комітет Палати представників США запросив очільницю Таємної служби США Кімберлі Чітл дати свідчення у зв'язку із замахом на експрезидента Дональда Трампа під час його спілкування з виборцями. Про це повідомив старший кореспондент у Конгресі США на телеканалі Fox News Чед Перграм.

Засідання, на яке запросили Кімберлі Чітл, відбудеться 22 липня. Глава Наглядового комітету Джеймс Комер опублікував копію листа, у якому зазначає, що комітет ініціював розслідування замаху на Трампа та просить Чітл добровільно з'явитися на засідання.

Комер висловив подяку співробітникам Таємної служби за їхню хоробрість та зазначив, що політичне насильство в будь-яких формах є неприйнятним.

«Політичне насильство в будь-яких формах є неамериканським і неприйнятним. Є багато запитань, і американці вимагають відповідей. Я вже зв'язався з Секретною службою для проведення брифінгу, а також закликаю директора Секретної служби Кімберлі Чітл з'явитися на слухання. Комітет з нагляду незабаром надішле офіційне запрошення», – зазначив Комер.

Нагадаємо, стрілок поцілив Трампу у вухо, коли той виступав на трибуні. Стрілець зробив ще кілька пострілів, влучивши в групу підтримки Трампа, яка сиділа позаду нього на сцені. Внаслідок інциденту двоє людей тяжко поранені, одна людина загинула, стрілка ліквідували.

ФБР вважає, що замах на кандидата у президенти США Дональда Трампа міг вчинити  Томас Метью Крукс. Перед замахом на кандидата у президенти США Дональда Трампа стрілок записав відеозвернення.

Президент США Джо Байден поговорив із Дональдом Трампом після замаху.

Крім того, Володимир  Зеленський відреагував на замах на Трампа: «Насильство не має місця ніде в світі».

Дональд Трамп вперше після замаху з'явився на публіці: відео

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду