Великий обмін ув'язненими: росія відпустила Гершковича, Кара-Мурзу, Яшина

17:22, 1 серпня 2024
В обміні між росією, Білоруссю, США та Німеччиною беруть участь 26 осіб, 2 з яких – діти.
Великий обмін ув'язненими: росія відпустила Гершковича, Кара-Мурзу, Яшина
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Анкарі просто зараз відбувається великий обмін ув'язненими між росією, Білоруссю, США та Німеччиною. Самолеты США и россии приземлились в аэропорту Эсенбога. Літаки США та росії приземлилися в аеропорту Есенбога. Як повідомляє CNN, обмін завдяки своїм масштабам стане історичною подією.

За повідомленням турецького каналу NTV, у цьому обміні беруть участь 26 осіб, 2 з яких – діти.

Згідно з угодою, щонайменше 12 політичних в'язнів, утримуваних у росії, будуть передані до Німеччини, тоді як вісім російських громадян повернуться до рф. Серед звільнених опинилися журналістка «Радіо Свобода» Алсу Курмашева та Вадим Красиков, ймовірний офіцер фсб, засуджений у Німеччині за вбивство колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі. Також очікується звільнення засудженого журналіста Володимира Кара-Мурзи.

Серед звільнених опозиційних політиків, музикантів та журналістів: Еван Гершкович, Володимир Кара-Мурза, Лілія Чанишева, Ілля Яшин, Ксенія Фадєєва, Андрій Пивоваров, Пол Уілан, Алсу Курмашева, Олег Орлов, Олександра Скочіленко, Дітер Воронін, Кевін Лік, Ріко Крігер, Патрік Шебель, Герман Мойжес, Вадим Останін.

В обмін росія отримала кілера з фсб Вадима Красикова, шпигунів Павла Рубцова та Артема і Ганну Дульцевих, офіцера ГРУ Михайла Мікушина, хакерів Романа Селезньова і Владислава Клюшина, а також контрабандиста зброєю Вадима Конощенка.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Алла Ярош
    Алла Ярош
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Ірина Колеснікова
    Ірина Колеснікова
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Наталія Височанська
    Наталія Височанська
    суддя Чернівецького апеляційного суду