Субсидії в Україні: як ризикують боржники

11:04, 3 серпня 2017
Боржникам автоматично перепризначать субсидію на наступний період з квітня 2017 року, якщо вони «закриють» заборгованість до 15 серпня.
Субсидії в Україні: як ризикують боржники
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Більше третини жителів Києва, які отримують субсидію, через борги можуть не отримати субсидію на наступний період з квітня 2017 року, якщо до 15 серпня не погасять заборгованість.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник.

«З 280 тис. сімей 98 тис. втратили право на субсидію в зв'язку із заборгованостями. 280 тис. домогосподарств — це все сім'ї — одержувачі субсидії станом на перше травня 2017 року », — сказав Поворозник. При цьому зазначивши, що субсидіантам-боржникам автоматично перепризначать субсидію на наступний період з квітня 2017 року, якщо вони вирішать питання із заборгованістю за комуналку шляхом її повної виплати або реструктуризації до 15 серпня 2017 року.

Якщо вони цього не зроблять, субсидію нарахують на наступний період з дати погашення боргу і повторної подачі заявки на субсидію.

Раніше КМДА закликала субсидіантів не накопичувати борги за комунальні послуги, так як житлова субсидія не буде нараховуватися в разі двомісячної заборгованості

Згідно з постановою уряду від 26 квітня, субсидія з 1 травня 2017 року не призначатися якщо споживач має двомісячну заборгованість з оплати ЖКП: в разі отримання інформації про борг по оплаті послуг, субсидія на наступний строк не нараховується, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує жителів.

При цьому, якщо протягом двох місяців з дати інформування громадянин сплатив борг або ж уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку — з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату боргів або укладення договору.

Крім того, громадяни можуть бути сповіщені шляхом смс-повідомлень або по електронній пошті.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду