Українці за кордоном можуть почати отримувати подвійну фінансову допомогу

00:00, 5 серпня 2022
Така ініціатива вимагатиме внесення змін законодавство, адже не виписано таку схему, як тимчасове переміщення за кордон.
Українці за кордоном можуть почати отримувати подвійну фінансову допомогу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українцям, які виїхали за кордон через війну, можуть почати виплачувати таку ж соціальну допомогу, як і тим біженцям, які залишилися в Україні. Про це розповіла очільниця Міністерства соціальної політики Оксана Жолновичпише Інтерфакс-Україна.

За її словами, така ініціатива вимагатиме внесення змін до законодавства, адже не виписано таку схему, як тимчасове переміщення за кордон.

«Це чутливе питання, бо ми маємо дивитися, що держава, куди перемістилася людина, їй дає», - зазначила вона.

Жолнович розповіла, що відомство та Офіс Ради Європи в Україні виконали аудит усіх підтримок та допомоги українським громадянам за кордоном. Відбудеться аналіз цифр, і наступним етапом стане взаємодія з цими державами, щоб синхронізувати виплати.

«Це довготривалий процес. А просто сказавши, що більше нічого не платимо, ми можемо поставити наших людей у дуже скрутне становище. Скажімо, Польща припинила свої виплати, і платить лише особам з інвалідністю, але не всі, хто мав таку можливість, підтвердив цей свій статус у Польщі. Це чутливе питання, яке не можна «рубати з плеча», - зауважила вона.

Після аудиту відомство буде взаємодіяти з міжнародними партнерами з цього питання. В якихось випадках - об’єднувати ці допомоги, а якщо в країні перебування виплата досить значна, то думати, чи варто сплачувати ту незначну допомогу від України.

Жолнович наголосила на важливості показати людям, що Україна від них не відмовилася.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду