В Україні можуть підвищити тарифи на електроенергію: до чого слід готуватися

07:20, 28 лютого 2023
Це необхідно, щоб подолати кризу в енергетиці, створену російськими атаками на енергетичні об'єкти.
В Україні можуть підвищити тарифи на електроенергію: до чого слід готуватися
Фото: zn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні можуть бути підвищені тарифи на електроенергію. Це необхідно, щоб подолати кризу в енергетиці, створену російськими атаками на енергетичні об'єкти. Про це розповів голова Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський в ефірі телемарафону.

«Під егідою Кабміну працює робоча група, яка готує відповідні пропозиції для того, щоб стабілізувати ринок. Зараз уряд разом із нами, разом із Міністерством енергетики шукає оптимальний шлях для того, щоб розробити програму, згідно з якою після закінчення опалювального сезону можна буде повернутися до цього питання», - зазначив він.

Відомо, що чинні тарифи на електроенергію для домогосподарств встановлені до 31 березня цього року. Після чого їх, ймовірно, підвищать. Найрадикальніший сценарій – встановлення ринкових цін на енергію. У цьому випадку українцям доведеться платити за кіловат 5-6 гривень, що вчетверо вище за поточну вартість. Влада шукає можливості пом'якшити підвищення, зробивши його поетапним.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області