Міністерство охорони здоров'я України дало громадянам кілька порад, як безпечно зберігати їжу, коли вимкнули світло.
Зберігання харчових продуктів в умовах відключення світла може бути викликом, особливо влітку, адже йдеться не просто про їхню свіжість, а й про безпеку для здоров’я.
У МОЗ рекомендують переглянути меню та раціон на користь швидкого, легкого і того, що не швидко псується.
«У літній період великою частиною харчування можуть стати овочі та фрукти, які можуть зберігатися і без холодильника. Страви потрібно робити якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів. Найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти», - кажуть у МОЗ.
Там додають, що дотримання таких кроків допоможе довше зберігати продукти свіжими та безпечними навіть під час відключення електроенергії, а вам – їсти без ризиків для здоров’я.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.