У Туреччині врятували кота, який провів під завалами після землетрусу майже 50 днів, фото

19:50, 30 березня 2023
У дворічного британського сріблястого котв на ім’я Хан виявили переломи лап і зневоднення, також підозрюють ураження внутрішніх органів.
У Туреччині врятували кота, який провів під завалами після землетрусу майже 50 днів, фото
Фото: Anadolu
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У турецькій провінції Кахраманмараш кіт перебував під завалами протягом 49 днів після руйнівних землетрусів у лютому й зміг вижити. Про це йдеться в матеріалі Anadolu.

Дворічний британський сріблястий кіт на ім’я Хан живе в сім’ї 36-річної турагентки Ніди Діни та її доньки. Під час першого землетрусу жінка з дитиною змогли врятуватись, але кіт так і не вибіг із будівлі. Другою хвилею 11-поверхівку зруйнувало повністю.

Діна протягом понад місяця жила в машині біля уламків колишнього дому й шукала кота: ходила по притулках і розпитувала місцевих. Зрештою під час розбирання завалів тварину таки знайшли.

"Це неймовірне диво для нас. Я не втрачала надії до останнього моменту, кіт завжди спав зі мною. Його побачили та знайшли екскаваторник і власник будинку – на килимі на кухні. Потім ми відвезли його до ветеринара", – розповіла жінка Anadolu.

Зараз Хана лікують. У нього виявили переломи лап і зневоднення, також підозрюють ураження внутрішніх органів."Хан – наше диво. Я сподіваюся, що він виживе", – каже ветеринар Фатма Гюль Ханчиоглу, яка лікує кота.

 

 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що серед жертв землетрусу у Туреччині – родина із Запоріжжя.

Також зазначалося, що в Туреччині новонароджений пролежав під завалами 110 годин і вижив.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки