Кабмін заборонив формувати COVID-сертифікат на підставі щеплень вакциною з РФ

07:52, 12 серпня 2022
Згідно з рішенням уряду не можуть бути підставою для формування COVID-сертифіката наявні в центральній базі даних відомості про вакцинацію від COVID-19 вакциною, розробку та/або виробництво якої здійснено в державі, визнаній Верховною Радою України державою-агресором.
Кабмін заборонив формувати COVID-сертифікат на підставі щеплень вакциною з РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів заборонив формувати COVID-сертифікати на підставі вакцинації від коронавірусу російською вакциною. Відповідне рішення закріплено постановою уряду  № 880 від 9 серпня.

«Не враховуються та не можуть бути підставою для формування COVID-сертифіката наявні в центральній базі даних відомості про вакцинацію від COVID-19 вакциною, розробку та/або виробництво якої здійснено в державі, визнаній Верховною Радою України державою-агресором, або використання якої на території України заборонено законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України», - зазначається у постанові.

Слід зазначити, що в Україні вакцини від COVID-19 виробництва країни-агресора не зареєстровані. Разом з тим на окупованих РФ територіях можна було вакцинуватися лише російським «Спутником».

Як відомо, Кабмін тимчасово призупинив обов’язкові щеплення для представників окремих професій, а обов’язковий масковий режим у громадських місцях на час дії воєнного стану є рекомендований. 

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Києві директорку медцентру судитимуть за фейкові дані про COVID-щеплення і хабарі з лікарів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду