Кабмін з 1 вересня дозволив виїзд працівників-чоловіків за кордон для участі в міжнародних зустрічах – перший віце-прем’єр

15:34, 19 серпня 2022
Передбачається можливість одночасного виїзду не більше 10 працівників на термін до 7 днів для участі у міжнародних зустрічах.
Кабмін з 1 вересня дозволив виїзд працівників-чоловіків за кордон для участі в міжнародних зустрічах – перший віце-прем’єр
Фото: usm.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів дозволив з 1 вересня виїзд частини працівників-чоловіків компаній за кордон на термін до 7 днів за умови відсутності податкових боргів перед бюджетом та середньої зарплати щонайменше у 20 тисяч гривень. Про це в ефірі телемарафону заявила перший віце-прем’єр Юлія Свириденко.

За її словами, одночасно може виїхати не більше 10% штатної чисельності працівників за заявкою роботодавця, яку він може подати через портал Дія.

«Ми сьогодні на Кабміні ухвалили рішення, що з 1 вересня бізнес, який офіційно сплачує зарплату, який не має заборгованості по податках та зборах перед бюджетом, у якого середня зарплата не менше 20 тисяч гривень, 10% чисельності працівників, однак не більше 10 людей матимуть змогу виїжджати за кордон на термін до 7 днів за заявкою роботодавця на порталі Дія», - додала перший віце-прем’єр.

Свириденко не уточнила, чи встановлено рішенням уряду обмеження стосовно мети виїзду, однак, з її слів, це рішення важливе для бізнесу, «аби вони (підприємці) мали можливість брати участь у міжнародних заходах, підписувати контракти і повертатися в Україну аби розвивати свій бізнес».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський у відповіді на петицію щодо дозволу чоловікам на виїзд за кордон зазначив, що обмеження буде знято після завершення воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Ярослав Конощук

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва