Кабмін доручив передати 6 тисяч буржуйок населенню звільнених територій Херсонської області

08:59, 11 жовтня 2022
Урядовці доручили виготовити та передати 6 тисяч буржуйок та 6 тисяч кубометрів паливної деревини для передачі населенню деокупованих територій Херсонської області.
Кабмін доручив передати 6 тисяч буржуйок населенню звільнених територій Херсонської області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів доручив виготовити та передати 6 тисяч буржуйок та 6 тисяч кубометрів паливної деревини для передачі населенню деокупованих територій Херсонської області. Відповідне рішення закріплено розпорядженням уряду №880 від 8 жовтня.

«Відповідно до статті 121 Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 “Про введення воєнного стану в Україні”:

  1. Акціонерному товариству “Українська залізниця” з метою задоволення потреб населення деокупованих територій Херсонської області в осінньо-зимовий період в умовах воєнного стану виготовити альтернативні джерела обігріву, а саме — печі мобільні металеві (буржуйки) на твердому паливі у загальній кількості 6 000 штук, а також здійснити заготівлю 6 000 куб. метрів паливної деревини до них.
  2. Передати шляхом відчуження у державну власність для потреб Херсонської обласної військової адміністрації майно, визначене у пункті 1 цього розпорядження, з подальшою передачею його у державну чи комунальну власність районних військових адміністрацій Херсонської області, військових адміністрацій населених пунктів чи територіальних громад Херсонської області», - зазначається у розпорядженні.

Як писала «Судово-юридична газета», прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Уряд виділяє 563 млн грн для придбання дров та їх безкоштовної роздачі населенню у прифронтових територіях.

Йдеться про громади у 8 областях - Донецькій, Дніпропетровській, Чернігівській, Харківській, Сумській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду