Для ВККС хочуть запровадити поіменне голосування та відкрите виставлення балів під час добору та оцінювання суддів

10:40, 25 жовтня 2022
НАЗК надало пропозиції, як зробити роботу нового складу ВККС більш прозорою.
Для ВККС хочуть запровадити поіменне голосування та відкрите виставлення балів під час добору та оцінювання суддів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) планує обговорення пропозицій щодо покращення якості роботи та підвищення прозорості діяльності нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів. 

Як зазначено у проекті Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки, вдосконалення роботи ВККС планується, зокрема, за такими напрямками:

здійснення відкритого та поіменного голосування (виставлення балів) членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України при прийнятті рішень під час добору кандидатів на посаду судді;

здійснення відкритого та поіменного голосування (виставлення балів) членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України при прийнятті рішень під час проведення кваліфікаційного оцінювання;

обов’язкове оприлюднення повних текстів усіх рішень Вищої кваліфікаційної комісії суддів України під час усіх процедур добору суддів.

Нагадаємо, що за наявними прогнозами, новий склад Вищої кваліфікаційної комісії може запрацювати вже у лютому 2023 року.

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва