Якщо ми втратимо Палату представників та Сенат, це будуть жахливі два роки, — Байден

20:12, 8 листопада 2022
Хороша новина у тому, що я маю ручку для вето, - додав він.
Якщо ми втратимо Палату представників та Сенат, це будуть жахливі два роки, — Байден
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Джо Байден дав відверто похмуру оцінку можливим результатам виборів. 

«Якщо ми втратимо палату представників і сенат, це будуть жахливі два роки», - сказав Байден невеликому натовпу, що зібрався в бальному залі готелю, куди не допускалися камери. «Хороша новина в тому, що я матиму ручку для вето», - цитує його CNN.

Після двох років демократичного контролю над Конгресом зміна керівництва в Палаті представників або Сенаті — або в тому й іншому — підштовхне президентство Байдена до нової фази. Сам Байден випромінював оптимізм в останні дні передвиборчої кампанії, але реальність така, що для демократів їхнє правління більшістю в Конгресі може незабаром закінчитися, а здатність Байдена реалізувати свої головні пріоритети може піти разом із цим, пише CNN.

Чиновники Білого дому почали вказувати, що їхні втрати навряд чи будуть такими ж серйозними, як попередні проміжні втрати, зокрема 2010 року, і кажуть, що той факт, що демократи взагалі мають шанси на перемогу, є позитивним знаком для Байдена. Але його радники приватно визнають, що вони не бачать життєздатного шляху для демократів, щоб утримати більшість у Палаті представників, хоча президент і його високопоставлена ​​команда починають день з точки зору, що перспектива збереження демократами своєї більшості в Сенаті є реальною.

Проте навіть втрата кількох місць — республіканцям достатньо отримати лише п'ять місць, щоб отримати контроль над Палатою представників — означала б кардинальні зміни для президента, зазначає видання.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду