Заступника керівника прокуратури звільнили за те, що він перейшов на бік РФ

08:10, 23 листопада 2022
На цей раз звільнили заступника керівника Старобільської окружної прокуратури.
Заступника керівника прокуратури звільнили за те, що він перейшов на бік РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступника керівника Старобільської окружної прокуратури Луганської області Володимира Кононова притягнули до дисциплінарної відповідальності за відмову виїхати на контрольовану українською владою територію.

Як зазначено у дисциплінарній справі прокурора, після вторгнення РФ на територію Луганської області 24 лютого 2022 року і відповідного наказу про евакуацію місцевих прокурорів за межі області, Володимир Кононов не виконав відповідну вимогу та добровільно залишився на окупованій території.

24 лютого зранку він повідомив керівнику прокуратури, що поїхав у м. Северодонецьк, де тоді мешкав, збирати речі та забирати сім’ю, але після цього зник.

Керівництво та колеги до червня чекали Володимира Кононова за новим місцем дислокації прокурорів Луганської області у місті Кропивницький.

12 червня Володимир Кононов з’явився перед російськими ЗМІ та зробив ряд дискредитуючих заяв щодо української влади та Збройних сил України. Зокрема, він заявив про те, що у м. Северодонецьк будувалася база НАТО.  

27 червня Державне бюро розслідувань повідомило Володимиру Кононову про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу, а потім він був оголошений у розшук.

Дисциплінарний орган прокуратури дійшов висновку, що Володимир Кононов порушив вимоги Кодексу професійної етики та поведінки прокурорів, допустив поведінку, яка дискредитує звання прокурора, а також порушив норми трудового законодавства. Так, прокурор вчасно не прибув до нового місця своєї роботи та був відсутній на роботі кілька місяців.

У підсумку, 9 листопада 2022 року було прийнято рішення звільнити Володимира Кононова з органів прокуратури.

Нагадаємо, що з початку агресії РФ вже було звільнено два прокурори з прокуратур Луганської області. Зокрема, на окупованій території залишились прокурори Вадим Латка та Микола Сичов. Також у Одесі розпочався суд над колишнім керівником Миколаївської окружної прокуратури Геннадієм Германом, якого звинувачують у наданні РФ конфіденційної інформації.  

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду