Пенсії усім пенсіонерам будуть сплачувати за рахунок персональних пожертв бізнесу - закон

08:14, 25 листопада 2022
Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає, що 30% коштів від персональної пожертви юридичної чи фізичної особи на пенсію пенсіонеру будуть використовуватися Пенсійним фондом для виплати пенсій іншим пенсіонерам.
Пенсії усім пенсіонерам будуть сплачувати за рахунок персональних пожертв бізнесу - закон
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №7649 про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні, яким серед іншого передбачається, що частина коштів, які бізнес чи фізична особа жертвує на виплату пенсій пенсіонеру, буде використовуватися Пенсійним фондом для виплати пенсій іншим пенсіонером.

Підписаним законом доповнено Закон “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” новою статтею 72-1 “Благодійні пожертви юридичних та фізичних осіб” та визначено що:

1) Благодійні пожертви юридичних та фізичних осіб можуть бути знеособленими або персоналізованими.

2) У разі якщо юридична або фізична особа надає персоналізовану благодійну пожертву (адресовану визначеному нею пенсіонерові), 70 відсотків такої пожертви спрямовуються для виплати цьому пенсіонерові в обраний ним спосіб.

При цьому визначено, що 30 відсотків від персоналізованої пожертви - це кошти Пенсійного фонду, які будуть використовуватися ним, відповідно до частини першої статті 73 Закону “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, тобто на виплату пенсій усім пенсіонерам.

До слова, чинне законодавство передбачає, що Пенсійний фонд може фінансуватися за рахунок благодійних внесків фізичних та юридичних осіб.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, стало відомо, коли почнуть виплачувати пенсії та допомоги у звільненій частині Херсонщини.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси