Голова Комісії з відбору директора НАБУ вважає, що подавати документи можуть і кандидати з бізнес-середовища

08:12, 25 листопада 2022
Закон визначає, що кандидатами на директора НАБУ можуть бути особи, які мають досвід роботи на керівних посадах у державних органах, установах, організаціях, втім, за словами Миколи Кучерявенка, «установи та організації розглядаються в широкому сенсі і не лише державні».
Голова Комісії з відбору директора НАБУ вважає, що подавати документи можуть і кандидати з бізнес-середовища
Фото із офіційного сайту Кучерявенка Миколи Петровича / kucheryavenko.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, 16 листопада офіційно оприлюднено оголошення про початок конкурсу на директора Національного антикорупційного бюро. У кандидатів є 21 день на подачу документів з моменту публікації.

Відповідно до статті 6 Закону про НАБУ Директором НАБУ може бути громадянин України, який:

  • має вищу юридичну освіту;
  • має стаж роботи в галузі права не менше 10 років;
  • має досвід роботи на керівних посадах у державних органах, установах, організаціях, у тому числі за кордоном, або в міжнародних організаціях не менше 5 років;
  • володіє державною мовою;
  • має високі ділові та моральні якості тощо.

Вочевидь, у кандидатів з бізнес-середовища виникло запитання, чи можуть вони подавати документи, адже вимога стосовно досвіду на керівних посадах, виходячи з формулювання, стосується лише «державних органів, установ, організацій, у тому числі за кордоном».

У відповідь телеграм-канал НАБУ опублікував роз’яснення голови конкурсної комісії Миколи Кучерявенка, який вважає, що ця вимога включає в себе можливість подавати документи і керівникам приватних установ та організацій.

«Комісія НАБУпояснює: чи можуть кандидати з досвідом на керівних посадах у приватних установах та організаціях брати участь у конкурсі.

Перед ухваленням рішення про оголошення конкурсу голова комісії Миколи Кучерявенко пояснив:

«Установи та організації розглядаються в широкому сенсі і не лише державні. Саме тому право на участь у конкурсі будуть мати особи які в них (таких установах та організаціях) працювали».

Тобто, кандидати, які мають 5 років досвіду на керівних посадах як в державних органах, державних установах, державних організаціях, так і установах та організаціях незалежно від форми власності, у тому числі за кордоном, або у міжнародних організаціях, будуть визнаватись такими, що відповідають цій вимозі закону», - уточнює НАБУ з посиланням на Кучерявенка.

Раніше «Судово-юридична газета» публікувала умови конкурсу, а також детальний аналіз проблемних питань критеріїв оцінювання кандидатів на крісло директора НАБУ.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси