Кабмін затвердив План заходів на 2023 рік щодо цифровізації державних послуг, але про суди та виконавчі документи у ньому не йдеться

14:46, 27 грудня 2022
План заходів на 2023 рік з переведення публічних послуг в електронну форму не передбачає переведення в електронний вигляд виконавчих документів та повноцінний запуск ЄСІТС.
Кабмін затвердив План заходів на 2023 рік щодо цифровізації державних послуг, але про суди та виконавчі документи у ньому не йдеться
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабмін розпорядженням від 23 грудня 2022 р. № 1191-р затвердив План заходів на 2023 рік щодо переведення публічних послуг в електронну форму.

Відповідно до розпорядження Міністерству цифрової трансформації доручено забезпечити подання щокварталу до 20 числа місяця, що настає за звітним періодом, КМУ узагальненої інформації про виконання плану заходів.

Разом з тим, План заходів не передбачає переведення в електронний вигляд виконавчих документів та повноцінний запуск ЄСІТС.

Нагадаємо, Мінцифри нещодавно оголосило про те, що незабаром судове рішення можна буде отримати просто через Дію, і воно матиме таку ж юридичну силу, як і його паперове.

Втім, наразі невідомо, на якій стадії знаходиться вирішення проблеми з переведенням в електронний вид виконавчих документів і запуском Єдиного реєстру виконавчих документів, створення якого було передбачене у рамках запуску ЄСІТС ще 2017 року.

Раніше – восени 2021 року – про цифровізацію у 2022 році виконавчих листів розповідав і заступник голови ДСА Сергій Чорнуцький, і нині радник голови ДСА Оксана Літвінова.

Стосовно спільних завдань ДСА, Мінцифри та Мінюсту у Плані заходів йдеться лише про «переведення публічних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців в електронну форму», а саме:       

  • забезпечення можливості подання заяви про державну реєстрацію шлюбу в електронній формі
  • забезпечення можливості подання заяви про внесення змін до актових записів цивільного стану їх поновлення та анулювання в електронній формі
  • забезпечення можливості проведення державної реєстрації права власності на нерухоме майно на підставі судового рішення та державної реєстрації права власності на нерухоме майно за даними про право власності, що міститься в Реєстрі прав власності на нерухоме майно в електронній формі
  • забезпечення можливості проведення державної реєстрації обтяжень речових прав на нерухоме майно на підставі судового рішення в електронній формі
  • забезпечення можливості надання витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань через Портал Дія в електронній формі.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду