Військовослужбовцям-черговикам виплатять компенсацію за відмову від житла – рішення уряду

14:30, 10 січня 2023
Кабмін ухвалив постанову, яка передбачає, що військовослужбовцям, які мають право на отримання постійного житла та відмовляються від нього виплачується грошова компенсація.
Військовослужбовцям-черговикам виплатять компенсацію за відмову від житла – рішення уряду
Фото: pivnich.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Військовослужбовці, які мають вислугу не менше 20 років можуть відмовитися від отримання належного їм житла в обмін на грошову компенсацію. Відповідне рішення закріплене постановою уряду  №15 від 6 січня.

Вказаним документом пункт 29 Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями викладено у такій редакції: «Військовослужбовці, які перебувають на обліку, у разі звільнення з військової служби в запас за станом здоров’я або у разі, коли вони на час звільнення мають вислугу військової служби не менше 20 років, або у відставку, а також у зв’язку із скороченням штатів чи проведенням інших організаційних заходів у разі неможливості їх використання на військовій службі залишаються на цьому обліку у військовій частині до одержання житла з державного житлового фонду або за їх бажанням грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення, а в разі  розформування військової частини — у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки і відповідних квартирно-експлуатаційних органах та користуються правом позачергового одержання житла».

Житло військовослужбовцям надається згідно з чергою

У порівнянні з чинною редакцією норми передбачено можливість виплати компенсації військовим в разі відмови від належного житлового приміщення. При цьому розмір та порядок надання компенсації не зазначено.

Як повідомляла «Судово-юридична газета»,  українцям роздадуть гроші на оплату комуналки, однак не всі потраплять до списку щасливчиків.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду