У Раді знову спробують відправити на військові потреби усі гроші за націоналізовані активи РФ

10:57, 17 січня 2023
У парламенті зареєстрували законопроєкт, який передбачає, що кошти фонду ліквідації наслідків російської агресії спрямовуються виключно на військові потреби.
У Раді знову спробують відправити на військові потреби усі гроші за націоналізовані активи РФ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народні депутати з фракції «Голос» Ярослав Железняк та Ярослав Юрчишин зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №8364 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік" щодо використання коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Текст документу наразі відсутній на сайті парламенту, однак один з його авторів – перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк розповів про нього детальніше.

«Вніс законопроєкт аби всі гроші від націоналізованого майна йшли лише на військові потреби», - зазначив депутат.

Це вже не перша законодавча спроба заборонити використання коштів Фонду ліквідації наслідків агресії РФ на інші потреби окрім військових. Як повідомляла «Судово – юридична газета» у листопаді 2022 року у парламенті було зареєстровано законопроєкт про обмеження використання коштів Фонду. Однак його досі не розглянуто

За рахунок коштів Фонду ліквідації наслідків агресії РФ, серед іншого планується профінансувати відновлення електро та газопостачання, яке було припинено через російську агресію.

Фонд ліквідації наслідків агресії РФ, згідно до закону буде наповнюватися за рахунок грошових коштів російських компаній в Україні, а також коштів, які будуть виручені від продажу примусово вилученого майна юридичних осіб РФ. Яким чином будуть продавати експропрійовані активи країни-окупанта, буде визначати Кабінет Міністрів. У меморандумі з МВФ влада передбачили його наповнення за рахунок коштів НБУ та невизначених міжнародних джерел.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду