Кабмін пропонує створити двомісячний запас бензину та дизелю, — законопроєкт

08:20, 17 лютого 2023
Пропонується створити мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів, яких має вистачати на 61 день середньодобового внутрішнього споживання та штрафувати компанії, які не будуть виконувати зазначену вимогу.
Кабмін пропонує створити двомісячний запас бензину та дизелю, — законопроєкт
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9024 про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів, яким між іншим пропонується створити мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів, яких має вистачати на 61 день.

Законопроєктом пропонується встановити, що у випадку кризової ситуації на ринку нафти та нафтопродуктів , а також з метою «впровадження прозорого механізму постачання нафти та нафропродуктів, який грунтується на принципі солідарності  між державами-членами та Договірними сторонами Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, створюються мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів».

Рішення щодо кризової ситуації на ринку нафти та нафтопродуктів у випадках, передбачених законодавством України, ухвалює Кабінет міністрів.

Мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів, які повинні зберігатися під час кризової ситуації, має вистачати на 61 день середньодобового внутрішнього споживання.

Зберігати мінімальні запаси ринку, в разі ухвалення законопроєкту, будуть зобов’язані уповноважені урядом компанії, а також компанії, які реалізують бензин та інші нафтопродукти. При цьому забороняється передавати на зберігання мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів компаніям, стосовно яких застосовані санкції.

У разі, якщо власники АЗС не будуть формувати резерви нафти та нафтопродуктів, на них чекає штраф у розмірі 100% вартості несформованого запасу.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет міністрів зареєстрував законопроєкт, який передбачає підвищення акцизів на бензин та скраплений газ.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська