Верховний Суд планує скоротити видатки на свій апарат на $4 млн щорічно

07:19, 22 лютого 2023
У перспективі Верховний Суд також планує скоротити видатки на утримання своїх будівель та досягти «фінансової ефективності».
Верховний Суд планує скоротити видатки на свій апарат на $4 млн щорічно
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховний Суд заявив про плани масштабної фінансової економії вже у найближчому майбутньому.

Про це під час зустрічі з директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою повідомила суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Олена Кібенко.  

Як зазначила суддя ВС, процес оптимізації роботи апарату ВС дозволить скоротити видатки Верховного Суду більш ніж на $4 млн щорічно.

Серед стратегічних цілей, які Верховний Суд хоче досягнути у процесі внутрішнього реформування – фінансова ефективність та прозорість витрат.

Для цього в стінах Верховного Суду в цілому та в його касаційних судах зокрема, буде запроваджено «найкращі практики корпоративного управління».

Крім того, подальший розвиток диджиталізації судочинства дозволить у перспективі зменшити витрати Верховного Суду на утримання будівель, поштові відправлення тощо.

Нагадаємо, як повідомляла «Судово-юридична газета», на початку 2023 року у зв’язку з фінансовими та бюджетними скороченнями, у Верховному Суді припинилась виплата премій та надбавок працівникам апарату. У березні-квітні працівників апарату ВС навіть можуть відправити у відпустки без збереження заробітної плати.

Крім того, у грудні 2022 року Пленум Верховного Суду висловився за скорочення апарату Суду на 20%.

Втім, процедура скорочення апарату, яка триває досі, не торкнеться «офісів» суддів ВС, тобто у кожного судді ВС й далі буде по два помічника, один консультант та один секретар судового засідання.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська