Комітет рекомендує депутатам підтримати законопроєкт про можливість звільнення з військової служби судді, яка стала членом Вищої ради правосуддя

14:06, 7 березня 2023
В разі підтримки депутатами законодавчої ініціативи суддя Олена Ковбій, яка проходить службу в територіальній обороні Вінничини та буда обрана членом Вищої ради правосуддя, зможе звільнитися з військової служби.
Комітет рекомендує депутатам підтримати законопроєкт про можливість звільнення з військової служби судді, яка стала членом Вищої ради правосуддя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань правової політики рекомендує депутатам підтримати законопроєкт №8409 про внесення зміни до пункту 3 частини п’ятої статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо припинення контракту військовослужбовця під час воєнного стану у разі його обрання (призначення) на посаду члена Вищої ради правосуддя, який передбачає розширення переліку підстав для припинення контракту військовослужбовців.

Як зазначається у пояснювальній записці, з’їзд суддів України, який проходив 11-13 січня 2023 року, обрав (призначив) до Вищої ради правосуддя 8 нових членів, у зв’язку із чим діючий склад Вищої ради правосуддя склав 15 осіб.

Серед обраних (призначених) осіб до складу Вищої ради правосуддя, є суддя Херсонського окружного адміністративного суду Олена Ковбій, яка на час обрання проходить військову службу в одній із військових частин Збройних Сил України(територіальна оборона Вінниччини) за контрактом.

Разом з тим закон України «Про військовий обов'язок і військову службу» не передбачає окремої підстави для припинення (розірвання) контракту з військовослужбовцем у разі його обрання (призначення) до складу конституційного органу - члена Вищої ради правосуддя.

Врегулювати це питання пропонується шляхом ухвалення зазначеного законопроєкту.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Вища рада правосуддя звільнила сімох суддів за загальними обставинами.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Зіновій Гавдик
    Зіновій Гавдик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Віктор Данилишин
    Віктор Данилишин
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Сергій Клопот
    Сергій Клопот
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Василь Ключкович
    Василь Ключкович
    заступник голови Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Тетяна Малишенко
    Тетяна Малишенко
    голова Славутицького міського суду Київської області