єВідновлення: Кабмін зменшив з 500 до 200 тисяч грн розмір компенсації громадянам за пошкоджене майно через війну

16:35, 12 травня 2023
Кабмін вирішив, що 500 тисяч грн це забагато, і зменшив розмір можливої компенсації за пошкоджений обʼєкт у рамках програми єВідновлення до 200 тисяч.
єВідновлення: Кабмін зменшив з 500 до 200 тисяч грн розмір компенсації громадянам за пошкоджене майно через війну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабмін на засіданні 12 травня ухвалив рішення стосовно зменшення максимально можливого розміру компенсації у рамках послуги «єВідновлення» за один пошкоджений обʼєкт.

Так, відповідно до Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення», який було затверджено відносно нещодавно постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2023 р. № 381 розмір компенсації за один пошкоджений об’єкт не може бути більший, ніж 500 тис. гривень.

Тепер же Уряд зменшив його до 200 тисяч, тобто, більш ніж вдвічі.

«Внесено, з метою залучення міжнародної фінансової допомоги, зміни до Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення». Передбачено, що розмір компенсації за один пошкоджений обʼєкт не може бути більший, ніж 200 тис. гривень», - зазначив представник Уряду в парламенті Тарас Мельничук.

Так, як повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, станом на ранок 12 травня за програмою єВідновлення прийнято вже 5575 заявок.

«Ми вже дали старт великій програмі єВідновлення. Це грошова допомога для ремонту житла, яке було пошкоджено через бойові дії. Там, де можна відновити будинки — будемо допомагати з ремонтом. Мова йде про можливість отримати до 200 тисяч гривень на будівельні матеріали чи на замовлення ремонтних послуг», — зазначив очільник Уряду та висловив впевненість, що проект стане показовим прикладом того, що відбудова проходить швидко та ефективно.

Також Прем’єр-міністр додав, що Уряд працює над рішенням надання компенсацій для родин, які зробили ремонт власними силами.

«Відповідне завдання поставлене Віце-прем’єр-міністру з питань відновлення, Мінінфраструктури та Агентству відновлення. Президент Володимир Зеленський поставив чітке завдання: забезпечити рівність у допомозі», — підкреслив Денис Шмигаль.

За словами Глави Уряду, наступною програмою в житловій сфері стануть сертифікати для тих, чиє житло було повністю зруйноване і вже не підлягає ремонту.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валерій Марчук
    Валерій Марчук
    голова Чернівецького апеляційного суду