ВАКС розпочав розгляд по суті справи ексдепутата Микитася

12:12, 16 травня 2023
Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд по суті справи за обвинуваченням екснардепа Максима Микитася у спробі дати хабар меру Дніпра Борису Філатову.
ВАКС розпочав розгляд по суті справи ексдепутата Микитася
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд по суті кримінальне провадження за обвинуваченням ексдепутата та відомого столичного забудовника Максима Микитася у спробі надання хабаря меру Дніпра Бориса Філатова.

Під час судового засідання прокурор коротко виклав зміст обвинувального акту. За версією слідства Микитась у Дніпрі в приміщенні одного з бізнес-центрів запропонував Філатову 22 мільйони євро за сприяння в отриманні підряду на будівництво метро у Дніпрі компанією, яка пов’язана із забудовником.

«У Києві Микитась додатково підтвердив дійсність своїх намірів щодо надання неправомірної вигоди та повторно висловив Філатову пропозицію щодо надання неправомірної вигоди у 22 мільйони євро», - зазначив прокурор.

Зі свого боку сам Микитась та його адвокати попросили суд пояснити суть обвинувачення. Однак головуючий суддя Володимир Воронько зауважив, що обвинувачення сформульовано прокурором «так як він вважав за потрібне».

Після цього сторони обмінялися вступними промовами, а суд визначив процедуру дослідження доказів. Передбачається, що допит обвинуваченого Максима Микитася відбуватиметься наприкінці судового розгляду. Наступне судове засідання заплановане на  19 травня.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 18 жовтня пресслужба НАБУ повідомила, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили колишнього народного депутата та ексголови державної компанії "УкрБуд" Максима Микитася, який вже є фігурантом низки розслідувань, у спробі підкупу за 22 мільйони євро мера Дніпра Бориса Філатова.

За словами Філатова, Микитась схиляв його до ухвалення рішень в його інтересах. Зокрема, передачі підконтрольній Микитасю будівельній компанії підряду по будівництву метрополітену. "Як я зрозумів, у разі мого сприяння Микитасю, він пропонує надати мені винагороду", — розповів Філатов.

Вищий антикорупційний суд 20 жовтня, обрав запобіжний захід екснардепу та ексголові державної компанії "УкрБуд" Максиму Микитасю, якого підозрюють у спробі підкупу мера Дніпра.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська